Učíme se z pohádek …

Letní měsíce utekly jako voda a najednou tu máme září, měsíc, ve kterém se vracíme zpět do školky.

ucime-se-z-pohadek

Letní měsíce utekly jako voda a najednou tu máme září, měsíc, ve kterém se vracíme zpět do školky. Tentokrát byl náš příchod zcela jiný, již nejsme nejmenší, už jsme zkušené Berušky. Slzičky jsme nechali doma a do školky přišli s úsměvem, plní zážitků z prázdnin a touhou se o ně podělit s kamarády, na které jsme se už tolik těšili.

Nový školní rok jsme začali pohádkově, a jelikož byla naší MŠ schválena dotace MSK na projekt „Učíme se z pohádek, bez zloby a bez hádek“, bude nás pohádka provázet celým rokem.

V září nás přišel navštívit Otesánek. Přečetli jsme si o něm pohádku a seznámili se se všemi postavami. Povídali jsme si o tom, co bylo v pohádce špatně a společnými silami si zopakovali správné společenské i třídní pravidla a návyky. Také jsme se proměnili na herce a udělali si vlastní divadelní představení, trošku jsme se styděli, ale moc nás to bavilo. 🙂

Na procházkách jsme hledali přírodniny a pak si z nich vyrobili vlastního Otesánka, a že se nám povedl. 🙂

Dále jsme navštívili místní knihovnu, paní knihovnice nás seznámila s prostředím knihovny a vysvětlila, jak to v ní chodí. Prohlédli jsme si zajímavé knihy a také různé ilustrace spojené s naší pohádkou.

Září s Otesánkem bylo plné prožitků a mnoho věcí jsme se naučili, koukněte na naší nálož fotek, už teď se těšíme na další pohádku a její ponaučení …

Vaše Berušky

Bc. Klára Pavlíčková

30.09.2022