Vítejte v novém školním roce 2024/25 v naší mateřské škole!

A co je nového?

vitejte-v-novem-skolnim-roce-202425-v-nasi-materske-skole

Milí rodiče, milé děti,

s nadšením vás vítáme po letních prázdninách do naší školky, kde nás čeká opět spousta nových zážitků, dobrodružství a zábavy.

A co je nového?

- Od 1.8.2024 nastoupila do funkce ředitelky školy paní Pavlína Šlorová. Touto cestou bychom chtěli poděkovat bývalé paní ředitelce Dagmar Lapuníkové a popřát jí do dalšího života mnoho osobních i pracovních úspěchů.

- Náš pedagogický tým přes prázdniny vytvořil pro vaše děti nový ŠVP pod názvem Otevřená kniha. S jeho obsahem budete seznámeni během třídních schůzek. Také jsme netradičně pojmenovali třídy, budeme Všeználci, Barvínci, Rarášci a Medovníčci.

- Učinili jsme další krok k modernímu vzdělávání. V dnešní digitální době je připojení k internetu nezbytnou součástí. Za podpory MěÚ Město Albrechtice jsme vybavili všechny třídy Wi-Fi, což je klíčovým krokem k tomu, abychom mohli plně využívat výhod digitálních technologií a rozvíjet dovednosti dětí pro 21. století. I pro paní učitelky jsou připraveny nové úkoly, začneme používat elektronické třídní knihy, docházku i diagnostiku iSophi.

- Sociální zařízení a zázemí pro paní učitelky v přízemí pavilonu A prošlo opravou. Děkujeme firmě Lovás za kvalitní a hezkou práci.

- Na chodbách školy vznikly dva polytechnické koutky. Za jejich realizaci patří poděkování firmě Pila Šlor. O vybavení nářadím se postaral pan Jakub Řeháček, čímž firmě Unido děkujeme za sponzorský dar. Nyní budeme moci děti plně podporovat v rozvíjení technických a řemeslných dovedností skrze různé praktické činnosti.

- Dále plánujeme společné projekty s MŠ v Biale (PL), což nám přinese nejen navázání nových kamarádských vztahů, ale také společné zážitky z výletů či další materiální vybavení pro školu.

- Těšíme se na společné akce, při kterých bychom chtěli prohloubit spolupráci s rodiči i místními spolky.

- V neposlední řadě patří poděkování p. Radomíru Pavlíčkovi a p. Pavlu Křištofovi za pomoc a ochotu při drobných opravách a pracích. Také zaměstnancům sběrného dvora, kteří pro vaše děti zvelebovali třídy a školní zahradu.

Nový školní rok přináší spoustu možností, jak dětem nabídnout podnětné a inspirativní prostředí pro jejich rozvoj. Jsme přesvědčeni, že společně s vámi dokážeme vytvořit atmosféru, kde se budouděti cítit dobře, budou rozvíjet své schopnosti a získávat nové dovednosti.

Přejeme vám všem úspěšný a radostný školní rok 2024/2025! Pokud máte jakékoliv dotazy nebo podněty, neváhejte nás kontaktovat – jsme tu pro vás a vaše děti.

S pozdravem

Tým vaší mateřské školy

Bc. Pavlína Šlorová

29.08.2024