Říjen ve třídě ,,Motýlci“

Sluníčko se sice snaží, ale je znát, že už je hodně unavené. Jak by také ne, během léta zahřálo tolik zahrádek, polí, lesů a luk.

rijen-ve-tride-motylci

Sluníčko se sice snaží, ale je znát, že už je hodně unavené. Jak by také ne, během léta zahřálo tolik zahrádek, polí, lesů a luk. Nám nevadí, že má sil o trochu méně, vezmeme si bundy, čepice a hurá na hraní s panem Podzimem.

Na zahrádce jsme posbírali ovoce a zeleninu, poznávali druhy a také ochutnávali. Na poli dědeček zasadil řepu, která byla hodně veliká, zahráli jsme si pohádku „O veliké řepě“ a porovnávali velikost, tvar i barvu. Seznámili jsme se s pojmy před, za, první, poslední.

S dráčkem „Papíráčkem“ jsme si osvojili barvičky a geometrické tvary. A s ježečkem „Bodlinkou“ jsme si procvičovali hrubou i jemnou motoriku, orientaci v prostoru, číselnou řadu. Děti tvořily, povídaly o ježkovi, dozvěděly se spoustu nových zajímavých věcí. Tvořily, malovaly, cvičily a prožily spoustu zážitků nejen ve třídě, ale také při vycházkách do přírody. Těšíme se, co nám podzim dalšího přichystá.

msma.cz

02.11.2023