Naše zimní radovánky

Letošní zima je přesně taková, jaká má být. Sníh, mráz, vítr i trošku sluníčka… A my si ji užíváme naplno.

nase-zimni-radovanky

Letošní zima je přesně taková, jaká má být. Sníh, mráz, vítr i trošku sluníčka… A my si ji užíváme naplno.

Nejprve jsme se věnovali zimním sportům, které už umíme správně pojmenovat, přiřadit sportovní náčiní či nářadí. Víme, jak důležitý je pohyb a sport pro naše zdraví a pro náš správný postoj ke zdravému životnímu stylu.

Nezapomněli jsme ale ani na zvířátka. Umíme je rozdělit na ty, které v zimě spí (hibernují) a ty, které jsou vzhůru. Informace a zajímavosti o nich jsme nacházeli nejen v knihách a atlasech, ale také na interaktivní tabuli. Ani ptáčci nám nebyli lhostejní. Krmítka na školní zahradě jsme pilně doplňovali, aby ti, kteří neodletěli do teplých krajin měli co zobat.

Také nás přišel navštívit pan Zdeněk Hlaváček, který nám přečetl pohádku a povídal si s námi o slušném chování. Čtou nám nejen dospělí, ale také žáci základní školy. Jason Boglis k pohádce přidal ještě i hru na kytaru. Děkujeme za zpestření aktivit ve školce.

Ale ať se ještě vrátíme k zimě. Ze všeho nejvíce milujeme zimní radovánky se sněhem. Jezdili jsme na lopatách, stavěli sněhuláky a bunkry, dělali andělíčky, koulovali se, váleli a dováděli. Sníh prostě nemá chybu. Snad ještě chvíli vydrží, než nám vlaštovičky přinesou první jarní paprsky.

Vaši Broučci

Bc. Pavlína Šlorová

07.02.2023